^

Koreai zenék, dalok és táncok


2017. 03.31 - 04.21.
Különleges tradicionális koreai hangszerkiállítás a Koreai Kulturális Központban

Korea egy kis ázsiai ország, azonban hosszú történelmének során megőrizte kulturális gazdagságát és változatosságát. Korea kulturális fejlődése szorosan kötődik az egymástól nagyon eltérő négy évszakhoz. Kulturális gazdagsága bővítésének céljából Korea számos kulturális elemet átvett több országból, és honosította azokat. Korea tradicionális művészete mélyen kötődik a buddhizmushoz, a konfucianizmushoz és a sámánizmushoz. A koreai nép mindig nyitott volt az újdonságok felé, ebben a hozzáállásban rejlik a koreai művészetek gazdagsága és igazi változatossága. A koreai művészet alapját az összetett művészetek, dalok, táncok, zene és színház képezik, melyek párhuzamos létezése jelentősen hozzájárult a koreai művészet kialakulásához. A koreai művészetek egy másik jellemzője a regionalitás. A Koreai-félsziget különböző régióiban sajátos kultúra alakult ki. A népdalok (koreaiul minyo) és közösségi dalok (nongak) területenként különböznek. Régiónként és a különböző társadalmi rétegek szintjein egyedi és egymástól eltérő kultúrák alakultak ki. Ezeknek köszönhetően a koreai tradicionális kultúrát és művészeteket az egyediség, az érdekesség és a természetesség jellemzi, aminek köszönhetően a koreai kultúrát világszerte csodálják és kedvelik. Történelmi szempontból Korea egy békés ország, mely soha nem támadta meg szomszédjait. A békeszerető nép zenéje a békét és a szeretet hirdette és hirdeti, nemcsak Koreában, de világszerte is. Én vagyok Korea, te vagy Korea, mi vagyunk Korea. Korea jelentése: a Korea iránti szeretetet és boldogságot minden koreai a szívében hordozza. Legyen Ön is Korea és tapasztalja meg a “koreai boldogságot.”
A hangszerkészítés teljes folyamata, a fa kiszárításán és a bőr megmunkálásán keresztül az első dallamok felcsendüléséig az UNESCO kulturális örökségének részét képezi. A kézzel, egyedülálló eljárással készült eszközök luxus minőséget képviselnek a tömeggyártás világában.
A kiállítás ingyenesen megtekinthető a Koreai Kulturális Központ nyitvatartási idejében április 21-ig.
A kiállítás hivatalos megnyitója: 2017. március 31. 17 óra. Regisztráció kötelező, melyet a koreaikultura@koreaikultura.hu email címen tehetnek meg.

Nap/idő
31/03/2017 - 21/04/2017
09:00 - 18:00
<