^

Dél-Korea – Ázsia rejtett gyöngyszeme


2015. 04.03 - 04.27.
Lengyel Miklós 1993 és 1997, illetve 2007 és 2013 között majd 10 évet élt Dél-Koreában, a Külügyminisztérium kiküldöttjeként, különböző beosztásokban. Az ott töltött idő emlékeit, tapasztalatait összegyűjtötte össze könyvében, mely a Libri Kiadó gondozásában jelent meg 2014-ben Dél-Korea – Ázsia rejtett gyöngyszeme címmel. A személyes hangvételű mű történelmi és kulturális betekintést nyújt az általunk nagyvállalatai révén többnyire ázsiai kistigrisként ismert Dél-Korea sokszínű, izgalmas világába.
Magyar Tibor fotográfusnak részben a mű illusztrálásához készített fotói hűen ábrázolják a könyvben leírt koreai sajátosságokat, látnivalókat. A kiállításon megjelenő fotók 3 téma köré csoportosulnak: Modernitás – Emberek – Tradíciók, az életünket minden kontinensen és minden korban meghatározó fonalak mentén.

„Magyar Tibor fotográfus képei tökéletesen kifejezik mindazt, amit jómagam Koreáról gondolok és könyvemen keresztül üzenni kívánok az olvasónak. Könnyedén megragadják az olykor hétköznapinak tűnő, mégis, az országot híven tükröző sajátosságok különleges hangulatát, a modernség és hagyománytisztelet harmonikus és varázslatos egyvelegét, a koreai emberek közvetlen kedvességét és hívogató szeretetét. Mindazt, amit e csodálatos ország, Korea nekem nyújtott. Bízom abban, hogy a képeken keresztül Önökhöz is közelebb kerül e sokszínű ország és annak kedves, vendégszerető népe!”

Lengyel Miklós

Nap/idő
03/04/2015 - 27/04/2015
Egész nap
<